Liten uppdatering från "nowhereland"

Efter en lång och för ryggen jobbig flygresa har vi då nått målet för vår resa – BALI.

 

Vi startade med en drygt 6 timmar lång resa till Doha där vi skulle vänta i nästan 4 timmar och byta plan. Flygplatsen vimmlade av liv och en stor butik med dyra ”taxfree” varor roade oss och så fick vi i oss lite strips och vatten. När vi så småningom fick gå mbord på nästa plan va det av något nyare variant med enklare manöverdosa – ett värdsligt problem, men just då kändes det kalas ;) även stolarna var större så man satt något bekvämare…

 

Nästa stopp var en teknisk mellanlandning i Singapor efter nästan 8 timmars resa, där vi i stort sett bar klev av, hann på toa och få vadmassage i någon massagestol. Sedan var det bara att kliva ombord igen i samma plan – dock nästan tomt = mycket plats den sista etappen som varade c:a 2,5 timmar.

 

Väl på plats på Bali va det 711 papper som skulle fyllas i av en trött och något otålig familj. Nåja – det tar inte slut där…

 

Väskorna hade en trevlig balines samlat ihop, samme man visade oss sedan vägen till Taxi-beställningsluckan. Vi talade om att vi skulle till Amed – fick en chaufför och betalade 675000 rp och följde glatt med – till en hundkoja!!!

Tre av våra fyra väskor fick med nöd och näppe plats i bagageutrymmet, Rasmus, Hasse och Maria fick ha den fjärde i knät i baksätet.

 

Vägen till Amed va LÅNG – det tog nästan 3 timmar – dessutom visste inte chauffören riktigt vart vi skulle. Efter ett par förfrågningar kom han på det. Vägarbete pågick under långa sträckor – och de va inte som hemma, det var som att åka på en leråker… Serpentinvägar upp och ner för berg och dessutom är det vänstertrafik – man va måttligt svettig när vi väl kom fram.

 

Men det var värt resan!

Underbart boende i en bungalow, med ett stort rum med två enkelsängar som används som soffa också, bord, en dubbelsäng med två sängbors (stora) en avlastningspall, kyl och ett skrivbord med liten pall och det bästa av allt – AC!!!

 

Badrummet är utomhus, dusch och toalett har inga dörrar och badkaret är nerkaklat i backen – riktigt härligt även om jag inte har för avsikt att bada där.

 

Vi har poolen alldeles utanför dörren och vi har havet ett stenkast bort och däremellan finns en liten butik med bali-saker och kläder, restaurang och lekplats. Tyvärr då så har tydligen Internet lagt av och de fattar inte riktigt hur de ska fixa det tror jag…

 

Första dagen har varit otrolig – Hasse Rasmus och Maria har snorklat medan jag softade i skuggan på vår terrass. Sedan har vi badat i poolen, njutit av solen och den enorma grönska som är här, ätit och lojat – laddat batterierna helt enkelt. Vi fick en 10-minuters regnskur på oss och det har mullrat omkring oss nu på kvällningen, men inget vi direkt tycker varit jobbigt…

 

Till er som va med sist kan jag tala om att sådan klar dag som vår första dag varit – hade vi inte på hela tiden då… Ni valde fel gång att följa med…

 

Nu har det blivit onsdag och vi försmäktar i denna fuktiga värme...

men snart så har vi "lärt" oss ;)

 

Det tar sån tid att ladda upp kort så det får räcka med det här...
Det kommer fler när nätet tillåter ;)

Kommentarer
Postat av: Rebus- H+ICA

Åå vad ja längtar när ja ser bilden. Ska ni resa runt? Hoppas du får upp mera bilder! Ha det underbart!

2010-12-08 @ 08:37:56
Postat av: Jenny

Härligt att ni är framme och att det gått bra!

Ja njut nu av vädret och som sagt, höll vi inte på med all rust så hade vi hängt på, men njut åt oss också. Och jag hoppas verkligen att ni inte får ett likadant oväder som sist. Längtar efter fler bilder. Hälsa familjen och kram på er =)))

2010-12-08 @ 11:05:29
Postat av: Nettan

Hej hela familjen! Hoppas ni njuter av varje minut. Ät, drick och må bra.

Man ska skämma bort sig så länge man har sig... eller hur?

Bamsekramar från Nettan och Robert



PS, Annica! Jag har just pratat med Elin Lundmark från CVL och lämnat referenser. Hon avslutade med att hennes bild stämde helt överens med va jag hade att säga.

2010-12-08 @ 16:15:16
URL: http://granbelladonna,blogspot.com
Postat av: Ingmarie

det låter ju kalas det där (förutom taxiresan då) Ha det jättebäst och ta hand om varann, så ses vi till nyår ;) hälsa alla från oss i kalla berga (just nu -10 grader)

2010-12-08 @ 16:45:28
Postat av: ingmarie

Pst!!! Säg åt Hasse att han inte behöver ha strumporna på sig, haha eller är det lite kallt på golvet?

2010-12-08 @ 18:32:43
Postat av: Ingmarie

visst skulle brevet vara adresserat till Maria?

Iså fall har det inte kommit ännu iallafall :-)

2010-12-08 @ 22:07:04
Postat av: Lisa

Blir man avis eller blir man avis!!! Ja inte på själva resan dit men sånt kan man ju överse med när man hamnar i "paradiset".



Ha det så himla skönt nu och hälsa hela familjen från Bergendahls

2010-12-09 @ 10:32:57
URL: http://www.lisasfunderingar.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0