Sverige har stängt för säsongen...

…välkommen åter nästa år.

Ja det verkar inte som att Sverige vill ha besökare annat än när svenskar har semester...
Jag trodde att man skulle kunna ta del av det mesta som Sverige har att erbjuda fast man har sen semester – alla tyskar, holländare och belgare som är här nu får ju inte heller se helheten…

Men men.

Vi har i alla fall idag också fått gå i historiens spår. Vi började på Huseby bruk där det fanns både smedja, mekanisk verkstad, masugn och gjuteri. Här fanns också ett statarmuseum och ett elmuseum som båda var stängda för säsongen – dessa var det vi åkte hit för, men vi fick en trevlig promenad i omgivningarna ändå.







http://www.husebybruk.se/

Därefter styrde vi kosan mot Ryd och bilkyrkogården. Efter lite letande hittade vi denna märkliga plats. Vi va lite oroliga för att platsen skulle sluka vår ”lilla pärla” med tanke på rosten på den och att Hasse lyckats skrapa loss en plåt på den under så det skramlar som tusingen (vilket hände på väg från ”Diket” igår) – men den stod kvar :)



 Bilkyrkogården andades en massa historia och man skulle onekligen vilka ha förmågan att höra vad dessa vrak hade att berätta. Som sagt – en mycket märklig plats :)








http://www.bilkyrkogarden.se/

Nästa mål på denna tripp var Teleborg – men vi hittade en mysig trädgård där vi stannade för att fika och hitta lite inspiration. Inspiration får stå för Hasse när det gäller trädgård, men det var riktigt mysigt här även om det förmodligen är ännu finare mitt i blomningen… Kurrebo idé & visningsträdgård hette det i alla fall.








http://www.kurrebo.se/

Vägen därifrån och till Teleborg var precis så som vi vill att vägarna ska vara – ju mindre desto bättre – även om det såklart finns gränser åt det hållet också haha…



Teleborg höll vi inte på att hitta – eller i alla fall var det svårt att hitta vattentornet som Nettan rekommenderat. Vi vet inte om de gjort om hela alltet men det var inte riktigt som jag hade förväntat mig i alla fall – men riktigt coolt eko-eko-eko-ko-ko-o-o…





Sedan blev det en promenad på stan i jakt på en bra restaurang – struntade i det efter att inte hittat nåt matställe som passade oss båda. Till Hotellet och sussade en liten stund sedan tog vi nya tag. Harrys kan rekommenderas – mycket och go mat.

Vill upplysa alla som ska ut och se roliga saker i Sverige, här söderut från där vi bor förstår man sig inte på att skylta. Man ska komma från rätt håll för att det ska vara skyltat sedan ska man vara glad om det är skyltat i alla korsningar. Ta med en RIKTIG kartbok!!!





Ett par kort från utanför vårt hotellfönster

Vill också upplysa om att jag slår av telefonen eftersom jag måste få samla lite ork och energi. Kollar av den sporadiskt och självklart – checkar fina ungarna hemma.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0