På begäran ;)

Här kommer recepten på Limpor, Thekakor och Nougatkaka...

Mammas limpor

1l vatten

2 pkt jäst

1 paket farinsocker (500 g)

3 ägg

1 påse rågsikt

½ msk salt

 

1.       Koka upp vattnet och låt det svalna till 37 grader.

2.       Blanda jäst, vatten, ägg och socker.

3.       Tillsätt mjöl till en jämn deg (lite kladdig).

4.       Låt jäsa i 30 minuter under jäsduk.

5.       Dela degen i 4 delar och slå upp till limpor.

6.       Alla limpor gräddas på samma låt, 200 grader i c:a 20-25 minuter. (efter c:a 15 minuter bör ett plåtpapper läggas över för att inte limporna ska bli så mörka)

7.       Ett tips när man jobbar med degen är att smörja in händerna i matolja för att inte ha halva degen sitta fast…

 

Havretekakor


5 dl havregryn

1l mjölk

3 pkt jäst

1 ½ dl socker

300 g margarin

1 påse rågsikt

1 tsk salt

 

1.       Lägg havregrynen i blöt i 5 dl kall mjölk. Låt svälla ett tag (gärna över natten men inte nödvändigt)

2.       Smält margarinet och bland med den resterande mjölken.

3.       Blanda jästen med margarin/mjölkblandningen.

4.       Tillsätt sedan socker, salt, havregrynen och sedan mjölet till en jämn deg.

5.       Låt jäsa i 30 minuter under jäsduk.

6.       Kavla ut degen och måtta ut tekakor. (jag brukar använda perkulatorlocket)

7.       Lägg på plåt och nagga. Låt sedan jäsa c:a 15 minuter på plåten under bakduk.

8.       Grädda sedan i 200 grader i c:a 10 min.

 

Mosters goa nougatbitar

100 g smör

4 ½ dl havregryn

1 msk vetemjöl

1 ½ tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

2 msk ljus sirap

 

1.       Smält margarinet.

2.       Blanda alla ingredienser och häll upp på en lite mindre långpanna med bakplåtspapper.

3.       Grädda i 200 grader i c:a 10-15 minuter.

4.       Ta ut och hyvla över nougat så den smälter

5.       Ställ in i kylen för stelning.

6.       Skär upp i lagom stora bitar.


Kommentarer
Postat av: sara

typ odense nougat eller? o hur mkt :P

2011-12-11 @ 17:55:14
URL: http://blondstar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0