Måndagsmiddag

Rotsaksgratäng med skinka och korv

Potatis ca 800 gram

Kålrot - en halv "normalstor"

5-6 st Morötter normalstora

Purjolök  - en bit

C:a 400 g skinka

C:a 200 g korv

Flytande margarin, 1/2 msk

Milda extra 4 %, 2,5 dl

Mellanmjölk, 4 dl

1/2 burk creme fraishe

Skala och riv alla rotfrukter grovt.

Fördela hälften av rotfrukterna i en smord ugnssäker form.

Ta några tag med pepparkvanen över lagret.

Skär purjolöken i bitar och fördela på rotfrukterna.

Skär skinkan och korven i strimlor och fördela ovanpå purjolöken.

Ha på resten av rotfrukterna och ta ytterligare några tag med pepparkvarnen sist av allt.

Krydda med sådana kryddor som ni tycker om.

Blanda ihop Milda, mellanmjölk och creme fraishen/sötsursåsen och häll över ingredienserna i formen.

Tillaga maten i 200 graders ugnsvärme, mitt i ugnen, under drygt 60 minuter - prova er fram, så inte potatisen känns hård.

Servera med Sallad...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0