Måndagsmiddag
Rotsaksgratäng med skinka och korv
Potatis ca 800 gram
Kålrot - en halv "normalstor"
5-6 st Morötter normalstora
Purjolök - en bit
C:a 400 g skinka
C:a 200 g korv
Flytande margarin, 1/2 msk
Milda extra 4 %, 2,5 dl
Mellanmjölk, 4 dl
1/2 burk creme fraishe
Skala och riv alla rotfrukter grovt.
Fördela hälften av rotfrukterna i en smord ugnssäker form.
Ta några tag med pepparkvanen över lagret.
Skär purjolöken i bitar och fördela på rotfrukterna.
Skär skinkan och korven i strimlor och fördela ovanpå purjolöken.
Ha på resten av rotfrukterna och ta ytterligare några tag med pepparkvarnen sist av allt.
Krydda med sådana kryddor som ni tycker om.
Blanda ihop Milda, mellanmjölk och creme fraishen/sötsursåsen och häll över ingredienserna i formen.
Tillaga maten i 200 graders ugnsvärme, mitt i ugnen, under drygt 60 minuter - prova er fram, så inte potatisen känns hård.
Servera med Sallad...