semester 2013 del 2

Vi såg oss omkring i omgivningarna bl.a. Osnabrück. Tyskland imponerar tyvärr inte på mig det minsta. Det är vackert och så – precis som på så många andra ställen – men de är minst lika ovilliga till att försöka underlätta för oss okunniga turister som fransmännen. De var ytterst ointresserade av oss på butiker, kaféer och restauranger då vi pratade engelska… men ett par dagar klarade vi av det. Med facit i hand skulle man kanske ha haft ett lexikon med sig… Ja jag vet – det var jag som valde att åka till Tyskland, men det va i tron att de hade turismtänk…
 
 

På tisdagen vände vi norrut – hittade trevliga vägar, för att slippa Autobahn. Vi hittade en mysig restaurang på vägen upp mot Heiligenhafen för lite inhandling till Marias fest, och sedan vidare till Kiel. Båten som ska ta oss till Göteborg avgår kl. 19 och vi har en underbart fin hytt. En egen liten terrass också och utanför spelade en trubadur! Mysigt värre ;)

 

På onsdagen kom vi så till Sverige igen. Vi skulle bo i Göteborg några nätter, men eftersom vi inte får tillgång till hotellrummet förrän på eftermiddagen så passar vi på att åka till Lysekil och hälsa på Ian… Som jag kommer att sakna dej min vän, har inte riktigt fattat att rummet mitt emot kommer vara tomt – eller i alla fall kommer ingen Ian att sitta där när jobbet sparkar igång i höst. Mot kvällningen checkar vi in på hotell G i Götet och kikar på fotboll – alldeles lagom denna kväll efter en hel dags vandring i sköna Lysekil.

 

Underbara Göteborg!

Vad vore en sommar utan ett besök där?
Vi hittade ett par obesökta ställen (och har sparat några också) bl.a. Trädgårdsföreningens park. Vilket underbart ställe!!! Massor av vackra blommor, vackert väder och inga ”måsten”.

Vi åkte också med ”Stinsen” och fick lite historia om Göteborg – mycket intressant. Vi strosade omkring och hade en allmänt trevlig dag i Sveriges trevligaste stad.

 
 
 
 
 
Efter Göteborg drog vi vidare till Jönköping och hade en mycket fin dag tillsammans med Hasses faster.
Vi besökte Rosariet och var sedan upp till en hembygdsgård med vidunderlig utsikt - Brunstorpsgård.
Vi sov på Ibis hotell och det var helt OK - mycket bra service!
 
Efter detta var det bara en sak kvar!
Bilresan hem!
 
 

 

 
 

 

 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0