Mitt 2011 - i ord och bild

JANUARI

Vi har firat nyår med syster och svåger – nära och bekvämt. Snön ligger djup och det är vitt överallt. Jag förbereder för att få nya deltagare på jobbet samtidigt som jag är beredd för att få gå hem – märklig kombination. Rasmus och Hasse påbörjar bastu- och badrumsbyggnationer samtidigt som jag vill ha ett användbart rum uppe.

Jag går på intervju för ett jobb på CVL – får det inte först. Samma vecka som jag får veta att jag blir kvar på MiROi får jag också erbjudandet att få jobbet på CVL som jag då tackar nej till.

Vi firar en massa födelsedagar – mest Nettan som fyller 60 år. Ett biobesök – Änglagård, sista sommaren och såklart Tidningscupen.

 

FEBRUARI

Mia och jag åker till Stockholm på ”väninnemys” med hotellvistelse, matfrossande och musikal – Leva Livet. Som vanligt blir det en massa skratt och kackel ;)

Vi startar upp en cirkel, Byforskning och det blir mycket uppskattat. Jag får en rundvandring i Nettans nya lägenhet som är helt nybyggd. Jag får äntligen en ny grupp deltagare som jag får rå om i 20 veckor – Ung-FUB.

MARS

Ännu en månad med en massa födelsedagar bl.a. Karin som fyller 25 och Stig som fyller 60. Stig som smet till Florida för att komma undan, men vem kommer undan Anderssons? Hasse och jag överraskade med att resa efter.

Vi var bjudna på mat hos Anders och Mia – jättetrevlig kväll, och så var jag med mina ”systrar” Lotta och Gunilla och åt på Mulligans – go mat å en massa kackel.

Rasmus bil (Nissan) fick en isdusch och så fick vi en ny familjemedlem: Simba.

APRIL

Vi var på kryssning med jobbet och så har fotbollen premiär – som man har längtat hela långa vintern. Mitt nya TV-rum blir klart och vi gör Altanen redo för sommarens ljumma myskvällar.

Samma dag som vår ängel skulle ha fyllt 21, mördas en mycket fin människa. Helt onödigt och vansinnigt. Vila i frid Tommy.

 

MAJ

Bästa finaste mamma fyller 80 år. Vi åker på en tokunderbar resa till Bratislava och tittar på Hockey-VM. Mia och jag tar ytterligare en tripp till Stockholm för att delta i återträff med kurskamrater – men besvikelsen är enorm då vi sitter 6-7 st där av de 45(?) som vi ändå va.

Dessutom får jag en ny grupp ungdomar att jobba med i Ung-FUB-projekt.

 

JUNI

Rasmus och Sofie deltar på studentbalen och så tar de studenten denna månad. Vi har studentskiva hemma i trädgården – en riktigt fin dag. Maria slutar nian och vi följer traditionen och äter på Strandbaden. Vi är mycket stolta över våra fina ungar!

Maria drar på språkresa till Malta med sina kompisar, Hasse åker till Los Angeles på jobb och vi firar midsommar på Åland. Tyvärr saknas det några denna midsommar – Rasmus och Sofie, Maria bl.a. Dock var Britt-Inger, Roland, Ingmarie, Stig, Rickard, Sofie, Peter och Max med.

Vi har också avslutande fotoutställning på byforskarcirkeln. Det blir en välbesökt helg och många nya idéer dyker upp att jobba vidare på.

 

JULI

Vi får ytterligare ett tillskott i familjen – lilla Frans kommer – ett riktigt charmnystan som kurrar så fort man ser honom. Norge skakas av ett vansinnesdåd som berör oss alla mycket illa. Samma dag som vår ängel saknats i 7 år, begravs en av mina barndomsvänner – lika gammal som mig. Inte rättvist!

Malin firar sin 30-årsdag hemma i Hofors – underbart att få träffa släkten :)

Vi säljer trotjänaren – Chryslern – till Mockfjärd och jag slutar äta godis. I slutet av månaden åker jag på en ångestattack – och måste inse att det nu måste vara nog. NEJ är det som gäller nu.

 

AUGUSTI

Maria fyller 16 år och hinner knappt slå upp ögonen innan det ar dags att övningsköra. Hon börjar också på Samhällsprogrammet och har redan planer på att läsa andra året i London. Jag klipper av mig håret – säkert 2 dm – och det är tokskönt.

Det är fotbollshelg på IP med en massa roligheter och så deltar vi på Annika Erikssons 50-årsfest.

Hasse och jag tar en ”batteriladdarvecka” i sagornas fotspår – en resa söderut i Sverige och jag har påbörjat en lång resa genom böckerna om ”Isfolket”.

 

SEPTEMBER

Jag påbörjar ett nytt liv – igen. Jag går med i Viktväktarna. Jag har också denna månad en liten bjudning här hemma – både Hasses och mina kollegor kommer på mat och poolhäng. Trevlig kväll.

Jag kallas in till Gävle som lärare på Personlig assistent-utbildningen, men det passar såklart inte mig utan jag ser till att Anso får det i stället. Själv blir jag erbjuden att ta över Data grund-kursen i Sandviken och tackar ja till det.

Det allra bästa denna månad är ju att lilla Emil kommer!

 

OKTOBER

Mia, Anders, Hasse och jag kryssar till Åbo och har ett underbart dygn med go mat, gott dricka och trevligt sällskap. Vi är till Ove och Ingalill på fest tillsammans med ett trevligt ”Nygrens-gäng”.

Det är fotbollsavslutning med tillhörande sentimentalitet – hur kommer det att bli nu? Maria får Elis-stipendiet tillsammans med Linnéa. Rasmus byter klubb till Gestrike-Hammarby. Jag börjar träna på badhuset – förvånad över hur kul det är!

Rasmus slår till och köper hus och får en hel del jobb. Här hemma skapar katterna en mindre eldsvåda – som hade kunnat sluta illa.

 

NOVEMBER

Datagruppen i Sandviken avslutas och jag blir uppsagd. Men efter knappt en vecka upphävs uppsägningen och jag blir förflyttad till Gävle för att ta över data grund-kursen där. Däremellan har jag hunnit söka tre nya jobb och blivit kallad på intervju till två av dem innan månaden tagit slut.

I lilla Berga har vi polisjakter och konstiga besökare utan att ens ett litet knyst skrivs i tidningarna. Vi köper nya pärlan – en Ford Focus, som kommer att bli en ny favorit.

Vi deltar på AMF´s avslutningsfest och allt blir mycket roligare än jag någonsinn trott från början eftersom jag inte va så sugen att gå. Vi har också besök av Hasses bror och svägerskan samt faster eftersom vi denna månad firar Lennart som fyller 40.

I slutet på månaden åker vi till Tenefiffa och laddar om för att orka med julen :D

 

DECEMBER

Min andra datakurs avslutas och jag tackar för mig på MiROi eftersom jag den 2/1 börjar nytt jobb.

Långa perioder saknar vi el, telefon och eller internet – till mer eller mindre förtret för alla, men allt beror på Dagny – stormen som tagit med en himla massa träd i sin framfart.

Julfest på jobbet – en sista gång att träffa alla fina kollegor samtidigt? Vi firar jul hos grannarna och bara myser – alla deltar utifrån var och ens förmåga. Det blev jättemysigt.

Nyåret ska firas i Högnäs med folk som vi inte riktigt underhållit umgänget med de senaste….15 åren i alla fall… förutom Lennart och Sofia då ;)Jag önskar ALLA min fina vänner och läsare ett riktigt gott nytt år!

Till sist några tänkvärda ord:

Försök att ta tillvara
allt gott som livet ger.
Se det stora i det lilla
så kan guldkornen bli fler.

Ge dig tid att reflektera
en stund i lugn och ro.
Låt sanningen bli vetskap
men släpp även fram din tro.

Och när du möter mörker
och livets tvära kast
- känn då hur livet rör sig
och ljuset får kontrast.

Känn att du får styrka
av det som gör dig svag
- att där finns nåt att lära
av allt som sker var dag.

~ Siv Andersson ~


stormar - elavbrott och nätfrånvaro

Ja vi har haft en del trassel med naturens krafter här i byn.

Ingen telefon sedan den 19 december vilket i vårt fall medför att vi inte heller har haft någon möjlighet att komma ut på nätet.
Den där Dagny ställde till med en del trassel måste jag säga och fortfarande sitter det några stackars själar utan el och telefon!

Vad har då hänt i mitt liv?

Ja... tror jag dörjar vid jul...
Vi firade den hemma med grötfrukost här först - sedan lite matlagning, tv-tittande, slöande och julklappsöppning innan vi packade matsäcken och drog till grannarna.
Här vankades det Kalle Anka och mat tillsammans med Syster och hennes familj och så mamma såklart.

Tomten kom också till Max stora glädje.
Och jag tror att vi alla hade varit ganska snälla i år eftersom vi fick så många presenter!

Jag fick en multiskrivare och extraljus till bilen av Hasse.
Fyra blockljus med jätteläckra färger och så fick jag grytlappar av Rasmus och Sofie.
Av Maria fick jag en resebok - jättefin! - så nu kan vi fortsätta drömma.

Vi fick också godis och ljus av Sofies föräldrar - så nu filurar jag på vad jag ska svara med för present till dem :)
Får nog ta hjälp av Sofie...

Jag har också jobbat min sista dag på MiROi - sorgligt på ett vis, men spännande att på måndag få testa något nytt och lite annat - speciellt som vi fortfarande inget vet om hur det går med avtal och annat.

Nu blev det gräsligt mycket text - men OM ni orkat er igenom så TACK för att ni intresserar er för mig.
Jag bjussar på lite foton i stället nu...


Första gången på många år som jag tycker att vår gran är riktigt fin (om än lite sned)


Pappas fina julklapp till sonen...


Tomten och hans nissar har sprungit ganska mycket hemma hos oss :)


Den här underbart fina skålen fick jag av mina fina kollegor
Nettan, Robert och Doris...
Det föll en tår på väg till bilen
Ni är såå gulliga!!!

TACK


å de här fina små skyltarna fick jag av Anso
(ska hängas på hedersställe!)

Hoppas nu att det löser sig så du blir kvar!!!

Tack för dem också-
bamsekramar!

Avslutar med en bild som för mig säger mer än tusen ord...


påskrivet

Japp...

nu e det påskrivet och klart
den 1/1 börjar jag min anställning inom Sandvikens kommun.

Tjänsten är Samordnare med uppföljningsansvar/SYV.

Det känns pirrigt men mycket spännande!

Heldag i morron - med start på badhuset kl 06.45
och avslutas på folkets hus kl 17.00 innan hemfärd.

Vattengympa och vägning
vill gärna ha ett minus till - helst 1,2 men nöjer mig med 0,2...

Sedan blir det nog lugnt på kvällen.

Nu är det hög tid för kuddejt...


Lite bilder

Katten som kan konsten att njuta


Zimba vill inte gärna vara med på bild

Efter eldsvådan - som kunnat bli en katastrof


De va ju tur det gick som det gick...

Lite "längtatillbakakänsla"


Adventskänsla...Och vi fortsätter att drömma...


Nu ska jag ta en dust med tvätten...

Fler kort kommer
så småningom ;)


fortsättning

Den fjärde advent och om en vecka är det över - nästan.Har slängt mina snedslitna tofflor och ska vid nästa shoppingsväng inhandla ett par nya...
har man börjat med tofflor så...kan man inte vara utan...sedan måste jag nog köpa dessa...Håller helt med Nettan.
Fram för fler program likt detta!


önskelista

Funderar om jag ska åka till någon affär i morron...
Har ju ett par saker jag skulle vilja ha.

Eller om jag ska vänta och se om tomten kommer med nån klapp i år.
Jag vet ju inte om jag varit snäll...nog...

Jag skulle vilja ha en ny glassmaskin!
Den jag fick i julklapp 1989 har kastat in handduken :(


Fanns på Citygross för 285 kr (tror ja de va)

och så klart - senaste boken av Liza Marklund...Självklart som ljudbok

Efter helgerna ska jag dessutom fixa med en annan telefon.

Sedan ska jag leta efter lite ork, inspiration och/eller vilja.
Även om jag inte alls behöver göra något speciellt så skulle jag så gärna vilja göra någonting.
För även om det är skönt att göra ingenting - så kan man ju få ångest om man inte gör något alls.

Kanske man ska åka och hälsa på nån?

Nja - vi får se vad som händer...


stilla undran

Det finns i princip hur mycket som helst att göra...
men jag kan inte förmå mig att uppbringa någon ork.

Min energikälla är totalt NOLL

Tvätten skulle ha behövt lite hjälp på traven, det ligger en massa prylar överallt
som skulle ha behövt komma till sitt rätta "vilaställe"
för att inte tala om va mycket mat det finns för snabeldraken.

men...

Nej. Det bara går inte.
Inte blir det bättre av att Hasse svischar runt och visar va duktig han är.

Jag har i alla fall skrivit några julkort
ska skicka dem idag - lite sent, men jag tror nog säkert att de kommer fram i alla fall.

Skulle det vara så att de inte kommer fram så får ni alla ett julkort här ;)


Julfest

En alldeles vanlig fredag
som avslutades som en alldeles ovanlig.

Vi hade julfest på jobbet alla var samlade utom Patrik och Gudrun.

Mysigt att umgås utan att prata jobb...

Vi kom därifrån ganska tidigt, men sedan blev Anso och jag sittande i bilen och pratade
ganska länge.

Efter hemkomsten hann jag knappt tänka en tanke innan jag hade hamnat i myskläder.
Finns det nåt bättre???

Nu ska jag strax gnugga gaddarna och kasta mej i lådan för att kika på några sidor i boken
har redan kommit till nummer 23!!!Kom ihåg alla fina vänner
all DU är UNIK!

Vad vore världen utan DEJ???

Ta hand om varann och er själva!!!


Nostalgi...Visst är det ofattbart att:

Vi på fullt allvar trodde att George Michael var hetero

Vi köade utanför telefonautomater varje gång vi ville ringa hem

Hockeyfrillan fanns på var mans huvud - gärna i kombination med en synthtofs

Seglarskon betraktades som 'klassisk' och 'tidlös'

En krusig permanent ansågs vara en trendig frisyr - både på tjejer och killar

Dirty Dancing stjärnan Patrick Swayze betraktades som supersexig

Ett Lycra-plagg vid namn 'Body' (som knäpptes i skrevet med en konstruktion

som var fullkomligt ohanterlig, särskilt i kombination med alkohol) hade en naturlig plats i tjejernas garderober

Axelvaddar, ju större desto bättre, gav oss en naturlig siluett

Mascaran inte skulle vara svart utan ha samma färg som ögonen - blå, grön eller brun

En bit kassler med ananasskiva betraktades som exotisk och att alla maträtter som innehöll ananas hette någonting med Hawaii

Den lyxigaste förrätten var räkcocktail och den flottaste efterrätten glace au four

Vi fick inte hoppa på golvet när vi lyssnade på musik - då blev det hack i skivan

Det fanns en särskild möbel att förvara skivspelaren på, den kallades stereobänken.

Vi gick med i bokklubbar, skivklubbar och samlade på receptkort som vi förvarade i speciella boxar

Det gick rykten om att Michael och Janet Jackson var samma person

Det vita mirakelmedlet Tippex var det enda sättet att åtgärda stavfel

Vi trodde att vi skulle få HIV vid blotta anblicken av Jacob Dahlin och Sighsten Herrgård

Tights och storskjorta var en naturlig kombination Våra finaste tavlor förställde kyssande par i solnedgång, gråtande clowner och galopperande enhörningar

Vi gick och tränade med stringtrosor utanpå gympadräkten

 'jag skriver en check' var en vanlig replik i shoppingsammanhang

Snabbmat var detsamma som 'en grillad med mos'

Mycket träffande måste jag säga - haha

För att inte tala om...
1. Du av misstag knappar in en pin-kod på mikrovågsugnen
2. Du inte har lagt patiens med verkliga kort på flera år
3. Du har 15 telefonnummer till en familj på 3 personer
4. Du skickar e-post till dem som sitter bredvid dig
5. Ursäkten för att du har tappat kontakten med gamla vänner är att du inte
har deras e - postadresser
6. Du har jobbat vid samma skrivbord i 4 år men för tre olika företag
7. Din chef klarar inte av att göra ditt jobb
8. Din lunch består av rå fisk som du äter med pinnar
10. Du ringer familjen för att höra om de är hemma medan du kör in i
garaget
11. All reklam på TV har en internetadress under
12. Du får panik för att du lämnat huset utan mobilen (som du inte hade de
första 20-40 åren av ditt liv) och måste åka tillbaka för att hämta den
13. Det första du gör när du kliver upp på morgonen är att gå ' online '
innan du hämtar kaffet i espressomaskinen
14. Du lägger huvudet på sidan för att le : )
15. Du läser detta och nickar och ler
16. Ändå värre; du vet precis vem du ska skicka detta mail vidare till
17. Du är för upptagen för att lägga märke till att nr 9 saknas i denna
lista
18. Du scrollade upp för att kolla att den faktiskt inte var där
19. Och nu sitter du och ler åt dig själv


Julplaner och annat

Pepparkakor – Lussebullar
Skumtomtar – Knäck
Ischoklad – Marsipan
Köttbullar – Prinskorv
Julkorv – Julskinka
Lax – Sill
(inget – allegisk)
Revbensspjäll – Jansson (om de e skinka)
Rullsylta – Pastej
(bläää)
Glögg – Julmust
Rödbetssallad – Dopp i grytan
Ris a´la Malta – Risgrynsgröt
Äppelmos - Senap

Vad måste finnas på julbordet?
Vad tycker ni?

Vad bakar ni för något?
Vilket julgodis gör ni?

Tar tacksamt emot förslag :)


mot nya mål

Japp så är det.

Nu är det beslutat och klart
Jag har tackat ja till tjänsten i Sandvikens kommun

På måndag ska vi skriva papper och sedan är det lite avslutande aktiviteter på MiROi.

Det är med viss sorg i hjärtat som jag kommer att lämna de fina där bakom mig
men jag hoppas verkligen att vi kan hålla kontakten ändå!!!

Spännade som tusingen är det i alla fall!

Från det ena till det andra...

Jag har ju inte berättat om min viktminskning den senaste tiden
mest beror det på att jag inte varit och vägt mig på ett tag eftersom vi åkte bort en tisdag, kom hem en tisdag och missade onsdagstiden i Gävle eftersom den var tidigarelagd!!!

MEN
trots detta, trots utlandsresa, trots lite si och så med "totalkollen" så
var det -1,1 kg!!!

Totalt nu är det minus åtta komma åtta kilo
det närmar sig 10 och då är det ju en form av gräns som nås
längtar :)


Vattengympan fortsätter varje tisdag och fredag
och det är JÄTTEROLIGT


Myller i skallen

De e inte sant hur det kan snurra på i skallen!

Massor av egna tankar
en klass som behöver sitt
datatrassel för olika kollegor
andras deltagare som man vill hjälpa

Sedan tillkommer det faktum att jag i morron måste ta beslutet
ska jag eller ska jag inte?

Jag har redan tagit beslutet tror jag, återstår att meddela detta.

Vi har idag hälsat på hos Dagge och Åsa - mycket trevligt som vanligt

Nu sitter jag som en pascha framför tv:n och det mullrar i magen
Orolig fast jag inte behöver, men man kan inte låta bli.

Hasse har precis kommit hem och jag fick en Lucia-present!
Precis vad jag har önskat mig - bara några storlekar större :DMen hallåå
ni kan ju bara gissa vad bra den passade i vårt mysrum :)


På begäran ;)

Här kommer recepten på Limpor, Thekakor och Nougatkaka...

Mammas limpor

1l vatten

2 pkt jäst

1 paket farinsocker (500 g)

3 ägg

1 påse rågsikt

½ msk salt

 

1.       Koka upp vattnet och låt det svalna till 37 grader.

2.       Blanda jäst, vatten, ägg och socker.

3.       Tillsätt mjöl till en jämn deg (lite kladdig).

4.       Låt jäsa i 30 minuter under jäsduk.

5.       Dela degen i 4 delar och slå upp till limpor.

6.       Alla limpor gräddas på samma låt, 200 grader i c:a 20-25 minuter. (efter c:a 15 minuter bör ett plåtpapper läggas över för att inte limporna ska bli så mörka)

7.       Ett tips när man jobbar med degen är att smörja in händerna i matolja för att inte ha halva degen sitta fast…

 

Havretekakor


5 dl havregryn

1l mjölk

3 pkt jäst

1 ½ dl socker

300 g margarin

1 påse rågsikt

1 tsk salt

 

1.       Lägg havregrynen i blöt i 5 dl kall mjölk. Låt svälla ett tag (gärna över natten men inte nödvändigt)

2.       Smält margarinet och bland med den resterande mjölken.

3.       Blanda jästen med margarin/mjölkblandningen.

4.       Tillsätt sedan socker, salt, havregrynen och sedan mjölet till en jämn deg.

5.       Låt jäsa i 30 minuter under jäsduk.

6.       Kavla ut degen och måtta ut tekakor. (jag brukar använda perkulatorlocket)

7.       Lägg på plåt och nagga. Låt sedan jäsa c:a 15 minuter på plåten under bakduk.

8.       Grädda sedan i 200 grader i c:a 10 min.

 

Mosters goa nougatbitar

100 g smör

4 ½ dl havregryn

1 msk vetemjöl

1 ½ tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

2 msk ljus sirap

 

1.       Smält margarinet.

2.       Blanda alla ingredienser och häll upp på en lite mindre långpanna med bakplåtspapper.

3.       Grädda i 200 grader i c:a 10-15 minuter.

4.       Ta ut och hyvla över nougat så den smälter

5.       Ställ in i kylen för stelning.

6.       Skär upp i lagom stora bitar.


effektiv dag

Jag måste säga nu att jag är mycket nöjd med min dag.
Sov ganska länge först, sedan efter alla morronestyr (frukost typ) så bestämde jag mig
för att baka.
Fram till affären och inhandlade det som saknades sedan fort hem och sätta en deg så jag inte skulle ångra mig.
4 limpor
80 bullar
2 kransar
50 tekakor
Brysselkex, Kanelsnittar och havrekakor och en mjuk saffranskaka.
dessutom har jag bakat kakor som ska smörjas med smörkräm och läggas ihop
men det får vänta till i morron.
För nu värker mina fötter och ben som tok.
Därför sitter jag nu i myskläder uppkrypen i soffan och bara myser.

vad är det här?

Det verkar som om jag är inne i ett stim nu!

Har fått reda på att jag fått tjänsten jag varit på intervju för.
Kommer hem och har då fått ett mail med en tid för intervju till ytterligare ett jobb jag sökt.

Beslutsångesten är stor och det jag har att göra nu är att söka djupt hos mig själv
för där finns svaret - det är jag säker på.

Vad vill jag?
Vad vågar jag?
Hur konservativ är jag?
Hur ska jag göra med den andra intervjun - räcker det med två val?
Vill jag "riskera" att få fler?!?

MIA
Jag behöver en riktigt bra vägledare här
NÄR HAR DU TID???


10 000 meters blogg

ja då sitter man här igen då
på planet som tar oss till Sverige igen.
Borta bra men hemma bäst!
I alla fall till nästa resa.
Och ska sanningen fram så börjar ju faktiskt resan med planering
och det kan man göra läääääänge!
Längtar hem till mysiga "krypa upp i soffan med tända ljus invirad i en filt med nån bra film"
Kylan och mörkret...
Så är det.
I morron tar jag en smygstart i Sandviken eftersom jag ska på intervju
sedan blir det Gävle på em.
Kanske ska jag våga mig på att väga mig också?!?
Marias Kamera ska hämtas och även hennes objektiv...
Så lite butikbesök blir det även då.

wow

igår hade jag 278 unika besökare på min blogg!
Tack alla kära vänner.
Idag är det hemvändardag och det känns helt OK.
Vi ska nu ner och äta frukost och de övriga två ska nog hänga vid poolen på förmiddagen
men jag går upp och sätter mig på vår balkong.
Ingmarie och Stig åker härifrån redan halv tolv medan vi väntar till tvåtiden.
Ha en riktigt bra dag nu så ses vi hemma så småningom ;)

make it double

...eller hur det stavas ;)
Igår var det promenadernas dag.
Först tog vi en taxi bort till ett shoppingcenter - där butikerna såklart inte öppnade förrän
11, 16, 17 o.s.v.
Vi gick ner till stranden där en stund - två lapar sol, två ta en promenad längs strandpromenaden och en sätter sig i halvskugga och läser en bok. Jag tror ni kan gissa vem som gjorde vad...
Vi gick sedan tillbaka bara för att komma underfund om att detta va "rikemanskvarteren"...
även det som omkring vårt hotell kostar 3 euro kostar här 13...
Så vi trampar tillbaka till strandpromenaden för att ta oss tillbaka till vårt område.
Lite mat efter vägen och lite att dricka - eller mycket...
väl tillbaka från blåshålet kändes det riktigt lyxigt att gå upp på rummet och ta en tupplur.
Lite mer promenerande blev det på kvällen då vi drog oss mot shoppingcentret "Paris" - men det blev bara en nyprunda även nu.
Idag har dagen tillbringats på poolområdet samt en liten enkel lunch och för tillfället sitter jag här på vår balkong och njuter medan IM och Stig drog iväg för lite butikkik och Hasse o Maria gick till stranden för att få massage.
Livet på en pinne.
Kan inte heller påstå at vi saknar jul...i alla fall inte julpynt...
Ska förresten på en kompletterande intervju på onsdag - pirrigt värre :)

inneeftermiddag för mig

eftersom jag inte direkt är någon soldyrkare - i alla fall inte som övriga i sällskapet.
Jag fattar inte hur man orkar ligga å pressa hela dagar!!!
Jag har nu läst ut två böcker sedan jag kom hit
å en till har jag med mig
Den ska jag börja sluka nu
Ska efter färdigsolandet idag försöka leta på ett shoppingcenter - men det får de andra hjälpa till med tror jag
känns inte som om jag är så hemma på att läsa dessa spanska kartor.
Nu ska jag kasta mig över "vargtimmen"
Ses mina vänner
Snart är vi hemma igen - med en massa goa minnen

...

dagen börjar - som jag skrivit tidigare - i frukosthallen.
Ja det är rejält stort och uppdukat med allt man kan tänka sig.
Liten del av helheten
allt man behöver...
Dagens lunchställe
lite försnack på vår balkkong...
Men det verkar som om Stickan redan blivit lite suddig :)
Busgoa efterrätter
Avslutade denna dag med promenaden hem och hittade ett riktigt konstverk!!!
Här snackar vi sand"slott"
Ha de gött alla fina vänner...

en alldeles underbar

kväll
efter en ganska lång promenad efter stranden valde vi att ta oss en avstickare för at leta efter ett shoppingcener.
en avstickare som va uppför, uppför, uppför...
Väl uppe där det planade ut sig något fick vi gå lite till
och det är ganska kuperat här kan man säga.
Vi hittade i alla fall det vi sökte
men plånkan förblev stängd...
vi hade knappt råd att fönstershoppa här...
Men fint va de i alla fall...
Maria provkör "Blixten"
Massage är ju inte heller så dumt... eller?
Vi mötte en dammig man på vägen :)
Nu e de sovdax igen
man blir trött av att vara på semester :)

Lazy days...

Jag gillar verkligen detta att få vara precis hur lat som helst,
inte ha några måsten eller tider att passa.
Idag har vi varit på promenad och jag har äntligen köpt mig ett par solbrillor.
Det är behövligt här.
Varmt som tusingen har det varit idag så vatten har det gått åt i masor
och skuggan har varit min bästa vän.
Lite sol har jag nog fått på mig också känns det som (aj).
Hotellet är riktigt ra - men för den kräsne finns säkert något att gnälla på.
Vi trivs i alla fall och ni skulle bara se frukosten ;)
Ni kan ju bara gissa!

RSS 2.0