Torsdag – cermonidagar – shopping

Dagen till ära vaknade vi av en rejäl regnskur – som varade typ 10-15 minuter. Solen kikade fram och vi bestämde att vi idag skulle åka till Amlapura och ta ut pengar, handla lite (vi antog att det skulle vara lite billigare där). Resan tog nästan en timme på en liten smal väg…inte ens ”staden” va särskild stor.

 

Chauffören visade oss runt lite och vi hamnade på en ”market” – trångt, massor av folk och lite småläskigt. Rasmus hittade i alla fall ett par ”foppatofflor” som han kan ha när han ska bada och Maria köpte sig ett par till ”RayBan”-solbrillor. Men vi skyndade därifrån då stanken av kött å avlopp va extrem.

 

Vi tog oss sedan vidare till ett köpcentrum där vi handlade chips, cola och vatten. Maria hittade ett par bh-ar som hon ville ha för typ rp18 000…(15:-/st). Det var vansinnigt med folk i butiken och runt om i staden, vilket chauffören sa berodde på att det var just cermonidagar och idag var en mellandag då alla Balineser handlar, roar sig och gör sådant som turister gör ;)

 

Eftersom det var extremt varmt och bökigt där vi var längtade vi tillbaka till vårt hotell som har AC på rummet, en pool där man kan svalka sig och där vi nästan är alldeles ensam. Kan lova att det är dubbelt så mycket personal än det är gäster på hotellet.

 

Säga vad man vill i alla fall om vägen mellan Amed och Amlapura – det var mycket vackert på många ställen, Mt Seraya i all prakt, risfält och palmdalar. Små byar fanns också efter vägen där man kan se vilken fattigdom det är här och vilken ”röra” de lever i, skitigt och massor med avfall och sopor. Den här delen av Bali kommer inte jag ihåg från förra resan, men då åkte vi inte runt och bodde i turisttäta Kuta – inte som nu, i en liten by. Tur att hotellet är underbart i alla fall – endast nätet att klaga på…Den 11 drar vi vidare till nästa ställe – Lombok – och då hoppas jag att man kan få upp lite kort…

Idag är det fredag och den dagen har i stort sett gått här.

Vi har slöat i skuggan med en god bok idag fast mest kanske i poolen...

Grattis Micke på födelsedagen ;)

 

Ha det toppen därhemma – det har vi ;)


Kommentarer
Postat av: Ingmarie

Lite temperaturskillnad det är hos er och oss, vi har nästan 16 grader kallt här, det är lite ofattbart egentligen, att vi klarar såna svängningar. Hoppas ni mår bra allihopa och inte längtar hem ännu iallafall Kramar till er alla, vi har en liten buse här som ska sova med oss i natt, han hälsar han också tror jag.

2010-12-10 @ 18:13:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0