Mitt 2011 - i ord och bild

JANUARI

Vi har firat nyår med syster och svåger – nära och bekvämt. Snön ligger djup och det är vitt överallt. Jag förbereder för att få nya deltagare på jobbet samtidigt som jag är beredd för att få gå hem – märklig kombination. Rasmus och Hasse påbörjar bastu- och badrumsbyggnationer samtidigt som jag vill ha ett användbart rum uppe.

Jag går på intervju för ett jobb på CVL – får det inte först. Samma vecka som jag får veta att jag blir kvar på MiROi får jag också erbjudandet att få jobbet på CVL som jag då tackar nej till.

Vi firar en massa födelsedagar – mest Nettan som fyller 60 år. Ett biobesök – Änglagård, sista sommaren och såklart Tidningscupen.

 

FEBRUARI

Mia och jag åker till Stockholm på ”väninnemys” med hotellvistelse, matfrossande och musikal – Leva Livet. Som vanligt blir det en massa skratt och kackel ;)

Vi startar upp en cirkel, Byforskning och det blir mycket uppskattat. Jag får en rundvandring i Nettans nya lägenhet som är helt nybyggd. Jag får äntligen en ny grupp deltagare som jag får rå om i 20 veckor – Ung-FUB.

MARS

Ännu en månad med en massa födelsedagar bl.a. Karin som fyller 25 och Stig som fyller 60. Stig som smet till Florida för att komma undan, men vem kommer undan Anderssons? Hasse och jag överraskade med att resa efter.

Vi var bjudna på mat hos Anders och Mia – jättetrevlig kväll, och så var jag med mina ”systrar” Lotta och Gunilla och åt på Mulligans – go mat å en massa kackel.

Rasmus bil (Nissan) fick en isdusch och så fick vi en ny familjemedlem: Simba.

APRIL

Vi var på kryssning med jobbet och så har fotbollen premiär – som man har längtat hela långa vintern. Mitt nya TV-rum blir klart och vi gör Altanen redo för sommarens ljumma myskvällar.

Samma dag som vår ängel skulle ha fyllt 21, mördas en mycket fin människa. Helt onödigt och vansinnigt. Vila i frid Tommy.

 

MAJ

Bästa finaste mamma fyller 80 år. Vi åker på en tokunderbar resa till Bratislava och tittar på Hockey-VM. Mia och jag tar ytterligare en tripp till Stockholm för att delta i återträff med kurskamrater – men besvikelsen är enorm då vi sitter 6-7 st där av de 45(?) som vi ändå va.

Dessutom får jag en ny grupp ungdomar att jobba med i Ung-FUB-projekt.

 

JUNI

Rasmus och Sofie deltar på studentbalen och så tar de studenten denna månad. Vi har studentskiva hemma i trädgården – en riktigt fin dag. Maria slutar nian och vi följer traditionen och äter på Strandbaden. Vi är mycket stolta över våra fina ungar!

Maria drar på språkresa till Malta med sina kompisar, Hasse åker till Los Angeles på jobb och vi firar midsommar på Åland. Tyvärr saknas det några denna midsommar – Rasmus och Sofie, Maria bl.a. Dock var Britt-Inger, Roland, Ingmarie, Stig, Rickard, Sofie, Peter och Max med.

Vi har också avslutande fotoutställning på byforskarcirkeln. Det blir en välbesökt helg och många nya idéer dyker upp att jobba vidare på.

 

JULI

Vi får ytterligare ett tillskott i familjen – lilla Frans kommer – ett riktigt charmnystan som kurrar så fort man ser honom. Norge skakas av ett vansinnesdåd som berör oss alla mycket illa. Samma dag som vår ängel saknats i 7 år, begravs en av mina barndomsvänner – lika gammal som mig. Inte rättvist!

Malin firar sin 30-årsdag hemma i Hofors – underbart att få träffa släkten :)

Vi säljer trotjänaren – Chryslern – till Mockfjärd och jag slutar äta godis. I slutet av månaden åker jag på en ångestattack – och måste inse att det nu måste vara nog. NEJ är det som gäller nu.

 

AUGUSTI

Maria fyller 16 år och hinner knappt slå upp ögonen innan det ar dags att övningsköra. Hon börjar också på Samhällsprogrammet och har redan planer på att läsa andra året i London. Jag klipper av mig håret – säkert 2 dm – och det är tokskönt.

Det är fotbollshelg på IP med en massa roligheter och så deltar vi på Annika Erikssons 50-årsfest.

Hasse och jag tar en ”batteriladdarvecka” i sagornas fotspår – en resa söderut i Sverige och jag har påbörjat en lång resa genom böckerna om ”Isfolket”.

 

SEPTEMBER

Jag påbörjar ett nytt liv – igen. Jag går med i Viktväktarna. Jag har också denna månad en liten bjudning här hemma – både Hasses och mina kollegor kommer på mat och poolhäng. Trevlig kväll.

Jag kallas in till Gävle som lärare på Personlig assistent-utbildningen, men det passar såklart inte mig utan jag ser till att Anso får det i stället. Själv blir jag erbjuden att ta över Data grund-kursen i Sandviken och tackar ja till det.

Det allra bästa denna månad är ju att lilla Emil kommer!

 

OKTOBER

Mia, Anders, Hasse och jag kryssar till Åbo och har ett underbart dygn med go mat, gott dricka och trevligt sällskap. Vi är till Ove och Ingalill på fest tillsammans med ett trevligt ”Nygrens-gäng”.

Det är fotbollsavslutning med tillhörande sentimentalitet – hur kommer det att bli nu? Maria får Elis-stipendiet tillsammans med Linnéa. Rasmus byter klubb till Gestrike-Hammarby. Jag börjar träna på badhuset – förvånad över hur kul det är!

Rasmus slår till och köper hus och får en hel del jobb. Här hemma skapar katterna en mindre eldsvåda – som hade kunnat sluta illa.

 

NOVEMBER

Datagruppen i Sandviken avslutas och jag blir uppsagd. Men efter knappt en vecka upphävs uppsägningen och jag blir förflyttad till Gävle för att ta över data grund-kursen där. Däremellan har jag hunnit söka tre nya jobb och blivit kallad på intervju till två av dem innan månaden tagit slut.

I lilla Berga har vi polisjakter och konstiga besökare utan att ens ett litet knyst skrivs i tidningarna. Vi köper nya pärlan – en Ford Focus, som kommer att bli en ny favorit.

Vi deltar på AMF´s avslutningsfest och allt blir mycket roligare än jag någonsinn trott från början eftersom jag inte va så sugen att gå. Vi har också besök av Hasses bror och svägerskan samt faster eftersom vi denna månad firar Lennart som fyller 40.

I slutet på månaden åker vi till Tenefiffa och laddar om för att orka med julen :D

 

DECEMBER

Min andra datakurs avslutas och jag tackar för mig på MiROi eftersom jag den 2/1 börjar nytt jobb.

Långa perioder saknar vi el, telefon och eller internet – till mer eller mindre förtret för alla, men allt beror på Dagny – stormen som tagit med en himla massa träd i sin framfart.

Julfest på jobbet – en sista gång att träffa alla fina kollegor samtidigt? Vi firar jul hos grannarna och bara myser – alla deltar utifrån var och ens förmåga. Det blev jättemysigt.

Nyåret ska firas i Högnäs med folk som vi inte riktigt underhållit umgänget med de senaste….15 åren i alla fall… förutom Lennart och Sofia då ;)



Jag önskar ALLA min fina vänner och läsare ett riktigt gott nytt år!

Till sist några tänkvärda ord:

Försök att ta tillvara
allt gott som livet ger.
Se det stora i det lilla
så kan guldkornen bli fler.

Ge dig tid att reflektera
en stund i lugn och ro.
Låt sanningen bli vetskap
men släpp även fram din tro.

Och när du möter mörker
och livets tvära kast
- känn då hur livet rör sig
och ljuset får kontrast.

Känn att du får styrka
av det som gör dig svag
- att där finns nåt att lära
av allt som sker var dag.

~ Siv Andersson ~


Kommentarer
Postat av: sara

vilket år :) måste bara göra en liten rättelse, jag va inte med på midsommar - jag jobbade :( :P

2011-12-31 @ 14:07:03
URL: http://blondstar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0