Mitt 2010 - i ord och bild

Vill sammanfatta året som gått – ETT RIKTIGT UPP-OCH-NER ÅR

Januari…

Var en riktig sjukmånad. Jag var förkyld länge och eftersom jag inte är sjuk så ofta var det jobbigt. Vi pluggade på rejält, sista terminen startade med buller å bång- vetenskaplig metod-uppsatsplan stod på agendan. Dessutom var jag tvungen att köpa mej en ny dator eftersom min Lenovo bangade efter julhelgen. Fotot som får representera mitt januari är taget under en spextur på stan i Stockholm med Therese och Mia – tokigare kan det inte bli haha…

Februari…

Vinter-OS med en himla massa tv-tittande och medaljglädje. Fortsatt pluggande med uppsatsplanen. Någonstans mitt i månaden gjorde vi en underbar skoterutflykt med Gunilla, Krister och Alexander, vi grillade korv vid drakgrillen och hade en allmänt mysig dag. Jag lyckades också dra på mej årets första fortkörningsbot, -2000 kr
:(

Kortet som representerar februari är korvgrillning och skovärmning ;)

Mars…

Min månad – och större delen av släktens… Rasmus fyller 18 år och lyckas också med körkortet. Han får en bil av oss – en Toyota Corolla.

Vi åker till Funäsdalen och myser tillsammans med Kecke och Regga och ett gäng av deras barn. Clara följer med oss i stället för Rasmus. Vi har en tokrolig familjefest hemma hos L-T. Tyvärr blev det lite mannfall då många åkte på magsjuka, inte så roligt…

Bilden som får representera mars är tagen på en av mina promenader runt i omgivningarna i Funäs – härligt…

April…

Den månad som vår ängel skulle ha fyllt 20 år – det blev en något jobbig dag, men vi överlevde. Resan till Bali bokades och äntligen visste vi att vi skulle komma iväg. Jag har sålt en massa saker på tredera – ett mycket bra sätt att få ihop till resekassan. Rasmus går hos en fotspecialist i Gävle eftersom han har trassel med en fot.

Bilden som representerar april är en hyllning till änglasonen…

Maj…

C-uppsatsen tar i stort sett all tid, men lite fotboll hinner man med också. Under maj månad rakar Rasmus av sig allt hår – en annorlunda son fick vi. Bella deltar på sitt livs första utställning och sköter sig bra. Vi åker till Jönköping och gratulerar Anders som fyller 50 år och har fest i en samlingslokal i Lammhult. ÅIF har 90-års fest och jag får Sven Roos-stipendiet – är riktigt stolt!!!

Andra boten - skit!! -2000 kr

Bilden för maj får bli brödraskaran tillsammans med Faster i samband med Anders födelsedag.

Juni

Jag tar EXAMEN – och fattar –inte förrän nu, att jag har 2 examensbevis att hämta ut! Ja ja, men jag läste inte för att få examen, jag läste för att få ett jobb ;)

Efter examensfirandet med kurskamrater i skolan åkte Hasse och jag till Tallinn tillsammans med Micke Svan och hans Isabel – en mycket trevlig resa. Jag har sommarlov för första gången på läääääääääänge och njuter av det. Midsommar firas hemma på altanen tillsammans med Bästaste systrar två och deras familjer. Och vi får tak över vår altan – lyx!

En bild från examensdagen får representera juni – det är ju stort att ta dubbelexamen – å jag har klarat det!!!

Juli

Semestertider och självklart firar vi semester i Göteborg – och hinner se några matcher i slutspelet på Gothia Cup. Vi bor i lägenheten vid järntorget – Ingmarie, Stig, Peter, Sara, Max, Rickard, Sofie, Rasmus, Matte Lu, Maria, Hasse och jag.
Maria tar hjälp av sina ”brorsor” och kompisar och får lillstugan klar – invändigt.
Rasmus träffar Sofie - välkommen till familjen!
Det är riktigt varmt och det blir många dopp i poolen. Denna månad har vi saknat i sex år – det är otroligt vad fort det går – och vad saknaden ändå gör ONT!

Den underbara lägenheten får vara juli´s representationsfoto…

Augusti…

Maria fyller 15 år och börjar 9:an. Hasse och jag har varit gift i 20 år och jag får jobb och ett par underbara kollegor (på plats i Sandviken)! Men det denna månad fylls av är ändå sorg, en sorg djupare än djupast då lilla Lina inte får vara med oss ens en endaste dag. Tårarna rinner och kinderna är våta större delen av tiden efter beskedet. Dessutom mår inte Sofia bra kroppsligt heller, vilket också smärtar ens hjärta…

Ändå får vårt gamla bröllopsfoto vara augustikortet…

September…

Fotbollen tar adjö för säsongen och det blir höst. Det kan kännas skönt att säsongen är över och att det ändå gick så pass bra som det gjorde, men man börjar snart längta efter nästa säsong. En underbart fin begravning är det som sedan speglar månaden, en ljus och vacker begravning med musik som spelades rakt in i hjärtat och rakt upp i himlen…

Det får också bevaras i bildminnet…

Oktober…

Maria och jag tog oss för och började simma – tiiiidiga mornar – inte riktigt min grej, men men… Vi hade hem ett medium till vårt hus och blev mycket nyfiken på platsens historia.

Toyotan fick en uppiffning i form av ny motor, och brudarna i släkten fick en uppiffning på Annas topp till tå! En helt underbar dag med bästaste Mamma, Britt-Inger, Karin, Maria och Åsa. Efter det åt vi mat på Napoleon – MUMS. Gunilla H och jag var på Owe Thörnqvist på Gävle Konserthus – och det va drag kan jag lova haha…

Owe får stå för representationen för oktober…

November…

En kall och snöig månad. Vi installerade i alla fall en värmepump i huset, vilket betyder att Hasse inte behöver elda så väldigt ofta – om han inte vill. Hasse och jag firar att vi varit tillsammans i 25 år – och jag älskar honom fortfarande, men kan ju inte visa det alltid! Jag får gå på en anställningsintervju på CVL i Sandviken och det känns bra – bara att vänta å se. Toyotan får ytterligare en törn och denna gång visar det sig vara nådastöten. Rasmus far in i ett mitträcke på väg till sin praktikplats och skärmen, lyktan och huven får sig en smäll. En något chockad son klarar ändå av att få hem bilen som så småningom utvärderas av försäkringsbolaget.

Snö får vara novemberbilden – med tanke på hur svårt det va att hålla vägarna rena – till och med de stora vägarna – man kan undra vart alla plogbilar var?

December…

Så var det då äntligen dags att åka till paradiset – BALI-

Vi reste en söndag på eftermiddagen och kom fram på måndagskvällen – lokal tid. Vi reste runt på en massa olika ställen, såg ”gobitarna” av ön och en liten glimt av Lombok. Rasmus och Maria var med och jag tror i alla fall att de tyckte det var en bra resa. Men lite nostalgisk blev jag i slutet eftersom jag kom på att jag förmodligen aldrig skulle återvända hit… men det finns ju massor av andra fina ställen att utforska ;) Kanske en jorden-runt-resa nästa gång eller vad säger du Hasse?

Julen firades i alla fall med bad i poolen, pizza och små paket inslagna i kassar som liknade hundbajspåsar, men det var en bra jul och vi var tillsammans hela familjen.

Nyåret firades med Ingmarie och Stig och Max såklart. Maria var i Åkra med Clara, Ella och Emilia. Rasmus var hemma först med Sofie, Limpan och Matte Lu innan jag skjutsade fram dem till IP.

Bali – såklart ska ett kort från resan representera december eftersom vi tillbringade den största delen av månaden där.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0